dissabte, 19 d’abril del 2014

JO DENUNCIO

Jo denuncio les conseqüències de l’era tecnològica, tal com l’aïllament social, la manipulació de la informació dels mitjans de comunicació a la societat actual o la invasió de la propietat privada.

En primer lloc, l’aïllament social és un efecte secundari greu causat per les noves tecnologies. Actualment, la comunicació en la societat desenvolupada ha generat la dependència d’un aparell tecnològic, ja sigui un mòbil, un ordinador, etc. Com a conseqüència d’això, hi ha hagut una pèrdua important dels valors humans com és l’enfrontament de les situacions cara a cara, la pèrdua de suport emocional o el contacte humà.

En referència a la manipulació dels mitjans de comunicació és un fet antic però que s’ha agreujat en els darrers anys. La major part de la població es creu tota la informació transmesa pels mitjans de comunicació al peu de la lletra. No obstant, és evident que existeix certa manipulació en la informació donada, ja que s’informa majoritàriament de la part que interessa que sàpiga la societat, obviant així part de la informació, part de la veritat, distorsionant així la nostra realitat i concepte del què passa al món.

Per últim, la invasió de la propietat privada també ha sigut un desencadenant de l’era tecnològica. Recentment, s’ha informat a la població que agències d’investigació utilitzen les xarxes socials com un mitjà d’espionatge en el que violen completament la privacitat d’una persona.


Una manera d’erradicar alguns dels problemes plantejats és el fet  de conscienciar i educar la societat a nivell moral, involucrar al poble en les conseqüències que poden desenvolupar-se si cadascú només busca el seu interès personal en comptes de treballar en el col·lectiu humà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada