dissabte, 19 d’abril del 2014

JO DENUNCIO

És potser, en la majoria de casos, l’entusiasme, la passió, el que ens manca als humans, avui en dia. En massa ocasions, els nostres pensaments envers l’acció de dur a terme un esforç tendeixen a la negativitat i el pessimisme.

Com tots saben hi ha crisi, fam, conflictes bèl·lics, corrupció... Tot i així, la societat actual es troba en un moment bo, la vida al planeta ha millorat respecte als nostres avantpassats, pensa en això a l’hora de dir que les coses van mal dades? És tan senzilla la crítica i tan poc comú l’elogi. Quan quelcom és insatisfactori per la societat, aquesta ha de localitzar el problema, analitzar-lo i d’aquí extreure’n les bones i les males conclusions, els peròs i els contres que suposa, posar-ho en una balança racional i, sense recórrer al dramatisme, cal plasmar i buscar solucions fructíferes, i a l’hora de dur a terme aquestes, fer-ho amb empenta, ganes i passió, ja que una solució és coneguda com el resultat que satisfà a les condicions plantejades inicialment.

I aquest no és un paper de les institucions i els individus cabdals mundialment, és un paper dels ciutadans del món, ja que el món és de tots, cada un de nosaltres és un petit gra de sorra, així dons, per aquesta regla de tres, el que faci vostè m’afectarà a mi i viceversa. Per exemple, si vostè és una persona que té una gran capacitat de posar forces i entusiasme a les accions que du a terme al dia a dia, i jo, en canvi, vaig fent les mateixes tasques que vostè però sense ganes, tan sols per diners, com ho veu? Si s’hi para a pensar, es veu claríssim que hi ha un valor afegit en la vostra persona, un avantatge competitiu en l’àmbit laboral, una preferència a la persona que sent el que fa, que es mou per alguna causa humana de veritat, no una causa material. 

Cal posar amor al dia a dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada