dijous, 24 d’abril del 2014

JO DENUNCIO

Jo denuncio la manca de l’ús del català. Que s’ha de tornar a la Decadència, quan els castellans van suprimir el català quasi totalment? Que hem de tornar a passar els segles XVI, XVII i XVIII? Que s’ha de parlar el català amb por al cor de que algú et senti i et faci mal només per parla la teva llengua materna?
Com es pot veure en tota la història del català, sempre hi ha hagut alguna persona que ha volgut abolir el català, però per primer cop que han pogut quasi abolir-lo totalment va ser durant la Decadència i els tres següents segles.
No s’ha estudiat aquests tres segles com els segles de la manca total d’escrits en català? Fins quan no es va poder fer escrits oficials en català? Quantes persones, fins i tot, van morir per la seva llengua materna? Que hem de destruir tot el treball d’aquests màrtirs de la llengua?
En l’actualitat es pot veure que tota l’Espanya vol destruir el català, començant pels més xics. Que diríem si de cop no podrem llegir cap document en català? Que diríem de que els petits catalans no puguin sentir el català? Ens hem de deixar vèncer pels polítics espanyols i oblidar el català? No, no s’ha de deixar passar aquest important fet! Hem de lluitar pel català!
Quin català vol veure la seva llengua desaparèixer? Jo, personalment, no ho voldria, tot i no ser català. Crec que el català és més fàcil que el castellà. Té el català les pàgines plenes d’excepcions, però, quin sentit tindria una llengua sense cap dificultat?
L’única solució de sobreviure el català és la independència total d’Espanya, tan territorial com social. No vull ofendre els castellans, però Catalunya estaria millor sense els espanyols. No és així, catalans?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada