diumenge, 20 d’abril del 2014

JO DENUNCIO


Jo denuncio l’escalfament global que s’està produint avui en dia. Actualment es tem que l'escalfament global és capaç de desencadenar canvis bruscs de temperatura. Les dades dels observatoris climatològics de tot el món revelen que la temperatura mitjana del planeta ha augmentat mig grau en els últims 100 anys.

L’efecte hivernacle ha augmentat molt a causa de la contaminació que hi ha en l’atmosfera. Aquest fet provoca que els gasos retinguin molta calor a prop de la superfície de la Terra i que en l’últim segle hagin augmentat les temperatures. Una de les causes principals és l’activitat humana, la qual produeix unes substàncies que fan que augmenti l’efecte hivernacle, com els gasos CFC, que són els principals responsables del deteriorament de la capa d’ozó, que protegeix la vida de la Terra. La contaminació fa que augmenti la quantitat de gasos.


Una solució important seria participar en iniciatives, campanyes o bé associacions que organitzin un estil de vida acceptable. D’altra banda, per reduir els gasos de l’efecte hivernacle com el diòxid de carboni, s’haurien de disminuir els combustibles fòssils, utilitzar electrodomèstics i aparells de baix consum. També és recomanable agafar transport públic per tal de minimitzar el pes d’aquest gas. Tancar els llums quan no els necessitem i utilitzar paper reciclat. El procés de reciclatge del paper requereix menys energia que el d'obtenció de paper a partir de la fusta. A més a més, així podem salvar molts arbres. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada