divendres, 25 d’abril del 2014

Jo denuncio

Jo denuncio la falta d’educació envers la tinença de mascotes. I és que avui en dia s’abandonen més de 30.000 animals a l’any que acaben en protectores d’animals que no tenen els ingressos necessaris per a mantenir aquest elevat nombre d’animals de companyia. Això ha causat un greu problema, ja que la FCM i la ACM van demanar al Parlament de Catalunya que s’adeqüés la Llei de Protecció d’Animals a la situació econòmica actual el que provocaria el sacrifici de tots aquells animals que no tenen cap possibilitat de ser adoptades, ja sigui per agressivitat, vellesa, estètica...
La falta d’educació en la població produeix sobretot l’increment de cadells a les protectores ja que del 25% dels gossos i el 47% dels gats que entren a les protectores són cadells menors de 4 mesos. La gent no és conscient del que suposa cuidar i mantenir una mascota. Evidentment els cadells no són problema ja que la majoria de vegades troben casa ràpidament, però per cada cadell adoptat, un gat o un gos adult perd la possibilitat de trobar família. Si a més a més de tot això afegim el fet que els ajuntament no subvencionen prou a aquests centres, arribem al punt actual en que moltes protectores han hagut de tancar i sacrificar els seus animals.
Un exemple molt clar d’educació de la població és pot veure en països com Alemanya, Suïssa, Suècia... En que les protectores gairebé no existeixen ja que la població no abandona. I és per això que moltes protectores catalanes envien els seus animals allà.
S’ha comprovat que els animals de companyia aporten molts beneficis, des de psicològics a terapèutics, inclús en la reinserció de presos a la societat. És per això, que les persones hauríem de ser una mica més conscients alhora d’escollir a la que serà la nostra mascota fins que aquesta mori i ser prou responsables com per complir amb la seva corresponent esterilització, salut i identificació de l'animal així com també obrir els ulls per a veure la situació en que es troben moltes protectores actualment a Catalunya que tot i tenir molts voluntaris i donacions, no aconsegueixen seguir endavant.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada