divendres, 25 d’abril del 2014

Jo denuncio



Jo denuncio la ment tant i tant tancada que tenen gran part del Govern Espanyol. Diuen que estem en un país democràtic, lliure i totalment neutre respecte el conflicte que hi ha entre Catalunya i Espanya, que ells fan tot el possible per trobar un equilibri positiu per les dos parts del conflicte.

L’únic que demana el poble català és tenir l’oportunitat de poder fer una consulta al proper 9 de novembre on es podran triar dos opcions (sí o no) a dos preguntes: Vols que Catalunya sigui un estat? En el cas afirmatiu, vols que sigui un estat independent?
Molt probablement els resultats serien molt positius per Catalunya, per tant des de Madrid ja s’ha dit que Catalunya no serà independent facin per la via que ho facin, se’ls negarà tot.  
Hi ha infinitat d’arguments a favor de la independència. En l’actual situació de lliure mercat Catalunya és més viable amb Estat Propi: fàcil concentració d’ajuts als sectors més capdavanters. Així opina la majoria d’experts nacionals i internacionals. A més, hi ha el dret de l’autodeterminació, en que la Declaració dels Drets Humans a Nacions Unides al 1970, va aprovar el dret d'autodeterminació a la doctrina del protocol internacional. En resum, tot poble té dret a la lliure determinació per enfrontar situacions de manca de representació o d'opressió per part d'un govern determinat.
Catalunya esgotarà totes les possibles vies per aconseguir la independència per tots els marcs legals, amb molta força i amb molta il·lusió, perquè Catalunya ha sigut, és i serà un país que no es fa enrere mai. Però si Espanya segueix dient no a tot el que Catalunya proposa, s’iniciaran vies il·legals com per exemple la independència unilateral, i no agradarà, però es farà tot el possible perquè el poble català sigui lliure.
Perquè no es podrà fer res davant d’un poble unit, alegre i combatent. Sí i Sí.

Jordi Picas Pagerols

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada