divendres, 18 d’abril del 2014

Jo denuncio

Vull denunciar un tema que cal frenar el més aviat possible perquè ens afecta i ens acabarà afectant a tots, el maltractament animal.
El maltractament dels animals ja fa temps que dura. Abans els animals es feien servir per a la guerra o també com a objectes de càrrega per a l’agricultura. Però la situació ha anat empitjorant. Pel que es veu, hi ha persones que creuen que maltractant-los els estan ajudant; d’altres ho troben una diversió, com per exemple els animals que es fan servir per els circs o els zoològics; llavors hi ha aquells que ho troben una festa i ho declaren patrimoni cultural, com és el cas de la tauromàquia (correguda de toros) a Espanya; i per últim, hi ha aquelles persones que estem en contra del maltractament animal, ja que se’ls pren tota llibertat i se’ls sotmet a ordres que no tenen perquè fer.

Jo crec que el maltractament animal es produeix perquè l’ésser humà no te cultura del cuidat i la responsabilitat que implica tenir un animal. Molts veuen els animals com a objectes. Hauríem de ser educats des de ben petits a tenir cura i a cuidar-los.

Una de les preguntes més freqüents sobre aquest tema és: Si estàs en contra del maltractament animal, perquè menges carn? Pel que he vist, la majoria de la gent (incloent-m’hi a mi) que està en contra del maltractament animal menja carn de qualsevol tipus. Hi haurà gent que pensarà que aquesta gent som uns hipòcrites, però jo diferencio dues actituds. Una cosa és menjar carn de determinats animals per poder alimentar-te (això formaria part de la cadena tròfica dels ésser vius). I una altra cosa és matar animals per diversió com per exemple tallar l’aleta d’un dofí i després deixar-lo tirat al mar.

La solució per aquest problema seria tenint una mica més de consideració pels animals, ja que ells ens han ensenyat molts coses. També és important tenir en compte que els animals són éssers vius com nosaltres, i per molta gent, són com un més de la família. És a dir, hem de prendre consciència sobre el mal que li causem a éssers que senten i pateixen com qualsevol de nosaltres.

El simple fet de veure que un animal està patint i més quan és un animal en perill d’extinció, ens afecta a tots i ens fa col·laboradors de la destrucció de la nostra terra. Com diu el refrany: “El que no vulguis per tu, no ho vulguis per ningú”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada