divendres, 25 d’abril del 2014

JO DENUNCIO



En una societat consumista i materialista com és la nostre s’han perdut tots els principis i valors. Internet, televisió i altres medis d’informació parlen a diari de la profunda crisi econòmica però no es parla, en absolut, de la gran crisi de valors que assola per tot el món. Competitivitat, individualisme, especulació, corrupció... I és que “Homo homini lupus est” afirmà Plaute a l’antiguitat.

L’ésser humà, actualment, està evolucionant cap a una societat fonamentada en la mentida i estereotips. Anem cap al pou. Els carrers que abans estaven plens de canalla corrent i jugant ara s’omplen de tristor a causa de les noves tecnologies. Milions de joves idolatren a personatges indesitjables, que de ben segur són un mal referent per a ells. El conformisme a fet migues al nostre entorn, i la gent, hipnotitzada, no para de comprar tot el que veu en televisió. Cada cop trobem més referents de Bulling, sobretot a les escoles, i és que l’homofòbia, la xenofòbia i el racisme estan a l’ordre del dia.

El racionalisme de la il·lustració és aigua passada, a classes de filosofia ens solien dir que, segons Rousseau, l’ésser humà és bo per naturalesa, doncs per a la naturalesa l’ésser humà no és res, només som un cúmul d’hipocresia que, com formigues, ens conformem amb tot i fem cas sense qüestionant-se però encara avui espero que, algun dia, busquem el perquè de les coses i només llavors, podrem veure al forat on ens hem ficat. Em temo però, que llavors ja serà massa fons i no en podrem sortir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada