dijous, 24 d’abril del 2014

JO DENUNCIO

Jo denuncio la selectivitat, pot semblar un tema molt ximple però per a molts dels estudiants que s'hi enfronten cada any és molt més que uns quants examens.

Primer de tot dir que no estic gens d'acord en que amb la edat que tenim ens facin triar el nostre futur, perquè la majoria de nosaltres no sabem que volem fer ni quina és la nostra vocació realment. La selectivitat és un camí ràpid i forçat pel qual ja es fa una selecció dels que valen i dels que no, i anar per la via ràpida no sempre és el millor, perquè com es diu " A poc a poc i bona lletra".
 Realment quins joves estan preparats per triar el que volen ser o saben realment el que volen ser? Quins joves estan preparats per rebre el si o el no?
Amb aquesta prova anomenada selectivitat l'únic que es fa es forçar als alumnes que no tenen les idees clares a triar una carrera qualsevol, la qual marcarà el seu futur perquè segurament serà del que treballaran en un futur, sigui proper o no. Molts alumnes s'equivoquen al entrar a una carrera que realment no és el que volen estudiar i el primer any ja pleguen perquè no reben cap motivació i es senten obligats a anar a unes classes que no els aporten res, perquè a la universitat ja triem el camí que volem dur i volem estudiar. Aquest fracàs fa que tots aquests alumnes que han abandonat en el primer any de carrera segurament estiguin un any en blanc sense fer res perquè no es poden matricular en cap altre universitat ni tampoc podran entrar al món laboral perquè no tenen cap tipus d'experiència en aquest món.
Per acabar tampoc crec que els alumnes amb 17 o 18 anys estiguin preparats perquè els hi diguin tu entres i tu no, perquè realment aquestes proves, em refereixo a la selectivitat, reflecteixen si aquell serà millor que tu o tu seràs millor que un altre? No conten les ganes i la vocació que tens tu per arribar a ser el que vols ser, ni molt menys tens un nom o et valoren com a persona, sinó que només conten la nota i únicament ets una nota entre mils.
Marcel Carrera Baz

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada