divendres, 25 d’abril del 2014

JO DENUNCIO

Jo denuncio una de les pràctiques més agressives que esta reben el nostre poble per part dels governs català i espanyol, la privatització de les empreses i dels serveis públics, un tema que ens afecta a tots.

Ja fa anys que les polítiques del govern del “Partido Popular” (PP), i anteriorment el govern del “Partido socialista obrero español” (PSOE), a l’estat espanyol, convidaven a desenvolupar aquesta pràctica que jo denuncio, les seves afirmacions partien del principi que l'Estat no havia de realitzar cap tipus d'activitat empresarial i que calia posar en mans privades totes les empreses susceptibles de ser comprades per accionistes privats. Amb aquesta acció, la de privatitzar tot lo públic, l’Estat espanyol es desentenia de moltes despeses però seguia controlant l'activitat i reben beneficis segons l'estipulat a través dels impostos i el marc jurídic. I on és el problema? El problema el trobem quan, en poc temps, els serveis més bàsics i fonamentals de qualsevol societat han passat a formar part de multinacionals i interessos privats que podran fer, amb aquest nou negoci que han adquirit, el que vulguin, per sobre la voluntat dels seus usuaris, nosaltres.

Però no només el PP i el PSOE són aficionats a aquesta pràctica d’on en treuen grans beneficis, el govern català de convergència i unió també ha estat afí al desenvolupament de les privatitzacions, des de ja fa massa temps que veiem com es privatitza l’educació, la sanitat, el transport públic, l’energia, l’aigua, etc. Dia rere dia veiem com ens anem convertint en una simple mercaderia, des de que els alumnes i els malalts són clients estem perdent serveis que només hi poden accedir una minoria.

Per tot això i molt més, jo critico aquesta situació i crec que la solució la trobem en, primer de tot, aturar les privatitzacions, i seguidament, la municipalització de les empreses per tal de que l’Estat i els municipis tinguin un control més democràtic d'aquests serveis i unes millors condicions de treball per als professionals que hi treballen. Des del meu punt de vista, considero que el criteri que ha de tenir d’un servei públic mai ha de ser el de l’obtenció de beneficis sinó el de donar un servei a la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada