divendres, 25 d’abril del 2014

jo denuncio

Jo deuncio que la política i el futbol jugin a la vegada en comptes de fer-ho per separat.El fet de que en els camps de futbol actuals, en molts dels partits, les aficions dels clubs en el camp mantinguin molt més present la política que no pas el animar i donar suport al seu equip.

Actualment, el futbol i la política estan en un punt en el que veure un partit FC Barcelona- Real Madrid, (per posar un exemple) es anar a escoltar una constant discusió entre ambdues aficions plena de insults i odi entre elles, veure faltes de respecte, cremes de banderes i banderes amb una gran falta de respecte per a molta gent tan present com no en el estadi. No es un enfrentament continu  envers el tema futbolistic, sinó en temes que enfrenten actualment a Espanya i Catalunya. No només hi ha conflictes relacionats amb aquest tema dins l'estat Espanyol sinó també en altres zones com Argentina o Mèxic, on aquests conflictes han acabat molt pitjor que aquí, amb autèntiques batalles entre aficions.

Una de les moltes causes que ens han portat a aquest extrem són que dins les competicions que es disputen durant l'any tractin amb aquest tema tan delicat.En diferents competicions, com per exemple l'anomenada copa mundial de la FIFA o Eurocopa competicions disputades dins Europa, són els primers que afavoreixen que es generin aquests conflictes dins la societat, en el fet de dividir aquests equips segons el territori en el qual els jugadors que la formen, han de tenir la nacionalitat del seu pais per poder jugar unica i exclusivament amb aquella selecció. Aquestes competicions fan que per posar un exemple a Catalunya la gent no estigui d'acord que els jugadors de la pròpia zona no pugin crear la seva selecció i participar en aquestes competicions com a una selecció més.

Com a possible solució per a minimitzar aquest conflicte seria prohibir banderes que no fasin referència als equips que s'enfrentaran en el partit, prohibir l'entrada de aquests sectors radicals que entren dins els estadis no a disfrutar del espectacle del futbol, sinó a durant el temps que transcorre el partit a estar en constant conflicte amb els rivals estorbant així a les altres persones que animen i gaudeixen  del futbol sense entrar en conflictes socials i polítics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada