divendres, 25 d’abril del 2014

JO DENUNCIO


Avui en dia, la tecnologia ha avançat molt, fet que beneficia a gran part de la població. És un servei molt eficaç que ha facilitat la comunicació, les màquines, els cotxes, els televisors... Tota la informació ens arriba directa i ràpidament. La globalització i modernització a donat peu a no tenir, amb prou feines, temps per adonar-nos del què en realitat està passant.

Apart de tot els avantatges que ens ofereixen aquestes, les tecnologies també han incrementat molt l’addicció i la pèrdua de temps usant-les; els petits joves ja comencen a tenir aparells electrònics des de molt petits. Les tecnologies, però, també tenen petits inconvenients: les pantalles cansen la vista i ja han provocat un increment de deficiències visuals com la miopia i cansament prematur en molts dels joves i, això, és un fet demostrable a diari. També cal tenir present que en els últims anys, els satèl·lits, les antenes i totes les instal·lacions inhalàmbriques provoquen radiació que de ben segur no són beneficioses per la salut humana. Ens resta temps per fer la feina però per altra banda ens en roba perquè ens enganxa a seguir utilitzant-les.

Han substituït a les persones en moltes fàbriques, facilitant la feina més pesada i per tant és pràctic però beneficiós per a pocs. S'ha reemplaçat molt el sector terciari, deixant sense feina a molt personal. Ara bé, pel motiu de voler incrementar els beneficis, els empresaris exploten als treballadors, i en molts casos, aquests viuen en condicions de vida pèssimes. Com ja ho anunciava Marx cada vegada hi ha una classe baixa més ampla i una classe alta més petita, desapareixent, així, la classe mitjana.

Trobo que les tecnologies han de continuar avançant, i que serà així de ben segur en el temps proper i cada cop més de pressa. No em nego a aquests fets, sinó el contrari, perquè trobo imprescindible que sigui així per mantenir i continuar avançant en el progrés humà. Hi manca, però, un treball de valors i actituds que no depèn de la tecnologia sinó de l'educació personal on les famílies i els professors poden ajudar a fer possible aquesta vessant feble de les persones del segle XXI.

M'agradaria poder comptar amb una millor societat, establir paràmetres que beneficiessin a ambdós, treballadors i empresaris, controlar millor tots els productes utilitzats en la fabricació d'aparells, i assegurar-se que no siguin perjudicials per a la salut i sobretot que el benestar en totes les persones fos més fàcil. També voldria dir que aquesta societat amb tanta tecnologia provoca que els joves ben preparats hagin de marxar del país on s'han format per treballar fora i això empobreix la població futura. Però malauradament, les utopies eren cosa de Plató i altres autors en temps més daurats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada