divendres, 25 d’abril del 2014

JO DENUNCIO

Jo denuncio la mentalitat monolingüe i la falta de respecte en vers les altres llengües que no siguin el castellà dintre la societat espanyola. Tot i que el govern espanyol no ho vulgui reconèixer, Espanya és un estat el qual està format per diferents nacions i diferents llengües com la catalana, la basca o la gallega. Ja des de sempre ha existit aquest nacionalisme espanyol envers les diferents llengües minoritàries dintre l’estat espanyol per molt que molts sempre ho han negat. Jo però, em centraré més amb el conflicte a Catalunya:

El cas és que des de l’inici del procés sobiranista català, aquest fet s’ha accentuat encara més, i els atacs per part del nacionalisme espanyol han estat constants i sense fi.

Trobo que és molt preocupant que s’hagin insultat, menyspreat o criticat persones pel sol fet de promoure la llengua i la cultura catalanes. És el cas de la famosa cantant Shakira la qual va treure la cançó “boig per tu” en el seu nou disc i poques hores més tard es va crear una polèmica molt gran que va fer bullir les xarxes socials. Shakira va rebre un allau d’insults per part de nacionalistes espanyols que s’havien sentit ofesos pel sol fet que la cantant hagués cantat una cançó en català.

I això no és un cas aïllat, altres casos similars han creat polèmica per aquest fet. El mateix va passar amb Josep Guardiola l’ex-entrenador del Barça el qual va ser durament criticat per fer unes declaracions en Català dirigides al seu amic Tito Vilanova. Els atacs no només han estat dirigits cap a persones conegudes, al carrer trobem diversos casos de persones detingudes i multades pel sol fet de negar-se a parlar en castellà davant de les autoritats espanyoles.

Personalment he de dir que tinc molt poques esperances que aquesta situació d’agressió lingüística constant canviï. La solució ideal seria que el govern posés en marxa un seguit de mecanismes per tal d’evitar aquestes situacions, s’hauria de promoure l’ igualtat entre les diferents llengües, així com canviar la aquesta mentalitat monolingüe valorant i augmentant el respecte cap a les diferents llengües minoritàries que es parlen a Espanya.

Això seria la situació ideal, però és evident que l’estat espanyol no canviarà, ja portem massa anys així, i com que no hi ha cap mena de voluntat per part d’Espanya per canviar la situació jo proposo que Catalunya sigui un nou estat independent per tal que la seva llengua i la seva cultura sigui respectada i valorada i no es perdi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada