divendres, 25 d’abril del 2014

JO DENUNCIO

Jo denuncio a tota la gent que va al bosc i a la muntanya pensant-se que és un lloc segur, on et pots vestir de qualsevol manera i que un cop allà hi pots fer el que vols sense pensar en el propi bosc i en les persones que viuen en aquell paratge.

Un exemple clar és el cas del Massís del Pedraforca situat a Saldes en el que quasi bé cada cap de setmana hi ha d’anar un helicòpter a rescatar a una persona o a un grup de gent, les causes són diverses, però una cosa bàsica que totes les persones podem arribar a pensar en començar a pujar a la muntanya és saber el propi estat físic, decidir de no pujar si fa mal temps i una altre cosa és anar amb un bon calçat ja que jo he arribat a veure a gent que l’han tingut que anar a buscar amb helicòpter per intentar pujar amb sandàlies.

També cal esmentar les destrosses que els “boletaires” fan al bosc. En la temporada de bolets tant la flora i la fauna que viu als boscos es veu molt afectada. Molts cops a l’entrada dels boscos t’hi pots arribar a trobar tota la brutícia que les persones no poden llança al contenidor sinó que sembla que els doni plaer el fet de llançar-ho al bosc.  Una de les coses més insòlites és el fet de trencar les branques dels arbres que estan en un costat de camí i no fan nosa, trepitjar tot el que trobis pel camí siguin bolets que tu no coneixes o altres plantes, perquè cada espècie de bolet o de planta té una funció dintre el sistema del bosc.
El govern està intentant solucionar el problema dels boletaires fen pagar una acreditació a totes les persones que vulguin entrar en un dels boscos, encara que ara només és una prova pilot. Però trobo més greu és que els veïns de la zona també hagin de pagar.


Jo proposo conscienciar més a la gent sobre les necessitats de mantenir un bosc net i amb bones condicions perquè els boscos són de tots. També informar a la gent sobre com s’ha d’anar a la muntanya per no fer-se mal. Aquestes són propostes molt simples però que no es posen a la pràctica. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada