divendres, 25 d’abril del 2014

Jo denuncio

Jo denuncio la manca d'interès de la societat actual pels productes ecològics, i sobretot em refereixo als aliments. Anem cap a una societat cada cop més contaminada en la que tot el que ens envolta està ple de productes químics.

Una conseqüència d'aquesta despreocupació són els elevats preus de les botigues de productes ecològics. Uns preus molt elevats si els comparem amb el menjar que podem comprar als supermercats o a les botigues convencionals. Tot això fa que la gent no es pugui alimentar tan sovint de manera saludable. Els productes que actualment consumim estan sotmesos a controls rigorosos de qualitat des d'Europa, tot i això, aquests controls el que miren és que els aliments no sobrepassin el límit de productes tòxics. Malgrat això, aquests productes contenen una part de productes químics i això fa que al llarg de la nostra vida acumulem una quantitat de productes nocius al nostre cos que algun dia o altre ens passaran factura.

L'aspartam n'és un clar exemple. Fa uns anys va sortir un estudi que demostrava que ingerir aquest producte químic té unes conseqüències molt perilloses pel nostre organisme com és el càncer. L'aspartam el podem trobar als xiclets, caramels, begudes i també en pastisseria. Un dels països on hi ha un consum més freqüent d'aquest edulcorant tan perillós són els EUA on la ingesta de begues com la Coca Cola o pastes industrials és la primera del rànquing. Un dels productes que podem ingerir per substituïr aquest edulcorant és l'estèvia, una planta que per naturalesa ja té gust dolç i que podem adquirir en qualsevol establiment on venguin productes naturals ( tot i que el preu sigui igualment elevat ). Una altra opció és comprar directament la planta i cultivar-la per després utilitzar-la al nostre dia a dia.

Malauradament productes com l'estèvia es troben poc al nostre abast i si volem adquirir-los hem de pagar un preu extra. Per això jo denuncio aquest poc interès que hi ha en la societat per anar cap a un món més saludable. La solució seria abaixar els preus d'aquests productes perquè estiguin a l'abast de tothom però sembla que això no interessa als governs. Si seguim així arribarem a tal punt que per exemple el pa dels supermercats costarà deu cèntims i en canvi el pa ecològic i no industrial costarà el doble del que costa ara. Què s'hauria de fer? S'hauria d'anar per un camí més natural i enlloc de malgastar els diners en productes que a vegades ni els necessitem, els hauríem d'invertir en menjar saludable i bo per a nosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada