dimarts, 10 de juny del 2014

EL MILLOR DEIXEBLE



També del no res en surt alguna cosa. Però, per això, ha de ser dins d'alguna manera. No és possible donar a ningú allò que ja no té per endavant. Si més no com a desig, sense el qual no rebrà com un regal allò que se li lliuri. És necessari que ho desitgi o que ho hagi desitjat, encara que només sigui d'una manera vaga. Perquè alguna cosa valgui com a resposta, cal que prèviament existeixi la pregunta. Heus aquí per què tantes coses clares romanen sense ser vistes, talment com si no existissin.


                   Ernst Bloch, filòsof alemany  marxista ( 1885-1977)      



El curs s'ha acabat i amb el juny arriben les temudes PAU. Només vull recordar-vos dues de les tres  premisses que formen part de la moral provisional del nostre amic René Descartes. La primera diu així: Ser ferm en les meves accions, és a dir, si jo vull aconseguir quelcom cal que lluiti sense defallir per aconseguir el meu objectiu. Per tant, durant tres dies cal que lluiteu per intentar sortir de cada examen amb el convenciment que hi heu deixat el millor del vostre saber i sobretot, que l'heu aprovat. 
La segona diu així: Vèncer-me a mi mateix abans que a la fortuna, és a dir, no esperar que la sort em vingui de cara sinó que cadascú s'ha de buscar la seva pròpia fortuna en les seves accions. Per tant, aprovar la selectivitat amb la nota que necessiteu us obre les portes per accedir a la carrera desitjada, i si tot va bé, a un futur laboral. I això depèn només de vosaltres. 
Així, doncs, penseu que tots i cadascun de vosaltres podeu ser els millors deixebles en tot allò que us proposeu, només cal que ho volgueu.

Ànims i molta sort!!








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada