dilluns, 21 d’abril del 2014

JO DENUNCIO

Jo denuncio un fet que m’afecta a mi i a totes les persones que, com jo, pateixen celiaquia; els alts preus dels productes sense gluten.

Trobo totalment injust que una persona la qual no pot menjar tots els aliments a causa d’una malaltia, hagi de pagar el doble o el triple per un producte que li salva la vida. És veritat que en els darrers anys la gent està més conscienciada respecte a aquesta malaltia i que ha augmentat la productivitat i la varietat de productes sense gluten, però de què serveix que puguem trobar més aliments si el seu preu és més alt que un aliment amb gluten?

Les persones celíaques no trien haver de menjar aquests productes per voluntat pròpia, és una obligació, ja que si no es segueix una dieta adequada repercuteix en la seva salut. Els aliments sense gluten són la medicació diària i, de moment, l’única manera d’afrontar la malaltia, per tant aquests productes haurien de ser considerats de primera necessitat.

Crec que aquests aliments haurien de valdre igual que els aliments normals perquè l’economia de cada persona és diferent i no tothom s’ho pot permetre. A més, cal tenir en compte que la celiaquia és una malaltia genètica i, per tant, hi ha la possibilitat que més d’un membre de la família la pateixi, cosa que encara incrementaria més la despesa en la compra d’aliments.


La solució per aquest problema seria abaixar els preus dels aliments lliures de gluten i donar més ajuts perquè les economies familiars no es vegin afectades pels alts preus  dels productes.

1 comentari: